Excite

Goedkope Apple iMac voor studenten

Apparaten van Apple zijn doorgaans erg duur en hebben de status van een modieus luxeproduct. Daardoor zijn Apple-producten minder aantrekkelijk voor scholen en weinig kapitaalkrachtige studenten. En daar wil de Amerikaanse elektronicagigant nu verandering in gaan brengen.

Apple ziet kansen op de onderwijsmarkt en wil zich meer op dit segment gaan toeleggen. Daarom komt het concern met een nieuwe en goedkope versie van de iMac. Deze iMac is zeer geschikt voor scholen en is iets minder krachtig dan het standaardmodel voor consumenten. Daarentegen is de all-in-one computer voor de onderwijsmarkt wel een stuk goedkoper.

De nieuwe iMac bevat een 21,5 inch groot scherm en heeft een 3,1 GHz dual core processor. Ook heeft het apparaat 2GB aan werkgeheugen, 250GB opslaggeheugen en een AMD Radeon HAD 6750-grafischer processor.

Voor deze computer moet nog steeds een fors geldbedrag op tafel komen. De nieuwe iMac is voor 1.000 dollar beschikbaar in de speciale online winkel voor onderwijsinstellingen. Scholen kunnen de nieuwe pc per direct kopen.

De lancering van iMacs voor de onderwijsmarkt volgt op de nieuwe serie voor consumenten die in mei op de markt werd gebracht. Ook deze computers hadden een 21,5 inch groot scherm, maar een betere processor, een groter werkgeheugen en een grotere harde schijf.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018