Excite

Meer opslagruimte dankzij een goedkope externe harde schijf

We doen steeds meer met de computer. Dat betekent ook dat de opslagruimte die we gebruiken, steeds groter wordt. Maar wat als je niet een heel nieuwe computer hebt en je merkt dat je opslagcapaciteit niet meer toereikend is? Dan kun je altijd gaan voor een goedkope externe harde schijf: extra harde schijf ruimte, voor een fractie van de prijs van een nieuwe computer.

Waar moet je op letten?

Bij het aanschaffen van een goedkope externe harde schijf zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Als eerste: wil je de schijf alleen op één plaats gebruiken of zul je deze ook regelmatig meenemen? In dat laatste geval kun je beter voor een 'rugged' exemplaar gaan, dat is een externe harde schijf met een extra beschermingslaag. Die is beter bestand tegen schokken. Ook de aansluiting is heel belangrijk: veel harde schijven worden via USB aangesloten. Controleer of je een aansluitmogelijkheid op je computer hebt, die correspondeert met de aansluiting op de harde schijf. Let op: een extra USB-poort op je toetsenbord levert niet genoeg stroom, die telt dus niet mee! Kies overigens trouwens liever voor eSATA dan voor USB; dat werkt veel sneller.

Waar koop je er eentje?

Een goedkope externe harde schijf kopen doe je het snelst via internet. Kijk op sites als Beslist.nl en Kieskeurig.nl naar de voordeligste aanbiedingen. Eventueel kun je ook via Voordeelmuis.nl kijken of een van de 'traditionele' winkels er op het moment eentje in de aanbieding heeft. Dan hoef je ook geen verzendkosten te betalen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020