Excite

Goedkope iPhone lijkt werkelijkheid

Een onderzoek naar de werkomstandigheden van Apple-personeel heeft onthuld dat in Taiwanese fabrieken van Pegatron wordt gewerkt aan een goedkope iPhone. Over de nieuwe plastic iPhone wordt al tijden gespeculeerd.

Goedkope iPhone komt binnenkort

Volgens het onderzoeksrapport wordt de goedkope iPhone nog niet in grote aantallen geproduceerd. “De nieuwe telefoon is nog niet in massaproductie gegaan en dus is de hoeveelheid nog niet zo belangrijk.” Uit de omschreven werkzaamheden van de medewerkers van Pegatron blijkt dat de eerste modellen van de telefoon binnenkort klaar zijn.

“Het werk van vandaag is het plakken van beschermende laagjes over de achterkant van de plastic iPhone om deze te beschermen tegen krassen. Dit iPhone-model met een plastic behuizing zal binnenkort door Apple op de markt worden gebracht.”

Goedkope iPhone

De CEO van Pegatron heeft zich al eerder uitgelaten over de goedkope iPhone. Volgens hem wordt het model niet supergoedkoop. De verwachting is dat het nieuwe model samen met de iPhone 5s in september of oktober gelanceerd zal worden. Apple hult zich tot nu toe in stilzwijgen over het nieuwe model iPhone.

Misstanden bij Apple

Het onderzoek in de fabrieken van Pegatron leverde overigens niet alleen informatie op over de goedkope iPhone. De actiegroep China Labour Watch die het onderzoek uitvoerde, trof veel misstanden aan in de Apple-frabieken. Zo was er sprake van kinderarbeid, worden er te lage lonen betaald en maken de werknemers dagen van wel elf uur. Ook moeten sommige werknemers hun paspoort en geld inleveren voor de aanvang van de werkdag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020