Excite

Een goedkope notebook kopen

Internetbankieren, e-mailen, je belastingaangifte: eigenlijk alles gaat tegenwoordig via de computer. Ook informatie zoeken, een brief schrijven of een reis boeken gaat stukken gemakkelijker als je een computer hebt. Gelukkig zijn dat al lang niet meer van die logge apparaten, want een laptop of notebook kan je gemakkelijk uit het zicht opbergen en neemt weinig ruimte in. Maar waar let je op als je een goedkope notebook gaat kopen en waar doe je dat?

Wat heb ik nodig?

Voordat je gaat zoeken naar een geschikte laptop, is het belangrijk dat je precies weet wat je met de notebook gaat doen. Je wilt immers niet betalen voor functies die je niet gaat gebruiken. Een beetje laptop heeft tegenwoordig een dual-core processor en ten minste 2GB aan werkgeheugen. De meeste budgetnotebooks worden uitgerust met een onboard videokaart, waar een simpel spelletje nog wel mee te spelen is. Gebruik je je notebook alleen voor huis-, tuin- en keukendoeleinden, dan is een dergelijke laptop prima geschikt.

Klein, kleiner, kleinst!

Er is tegenwoordig nog een optie, de zogenaamde netbooks. Deze kleine notebooks zijn doorgaans zo'n 30% kleiner dan hun grotere broers en zijn een stuk goedkoper. Ze zijn erg gemakkelijk om mee te nemen en ook privé- en kantoorgebruik lukt prima op een dergelijke netbook. Ze zijn vaak wel wat langzamer dan 'echte' notebooks, maar de prijs maakt dat meer dan goed. Voor rond de 200 euro heb je al een volwaardige computer!

Waar koop ik een goedkope laptop?

De goedkoopste laptops vind je door goed te vergelijken. Een goede manier is via de Pricewatch van de website Tweakers.net. Je vult in waar je precies naar op zoek bent, en deze website geeft je een aantal opties wat betreft de computer zelf én waar je deze het voordeligste aanschaft. Natuurlijk is het ook altijd verstandig om bij de plaatselijke Mediamarkt of Computerland te kijken of ze nog aanbiedingen hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021