Excite

Goggles nieuwste coole feature van Google

Google blijft de wereld verbazen met hele coole features. Van een eenvoudige, maar krachtige zoekmachine is Google inmiddels uitgebreid met een heldere e-maildienst, een kaartendienst met Street View en nu staat Google Goggles voor de deur. Dat is pas leuk zoeken met je mobiele telefoon. Alles wat je nodig hebt, is een Android besturingsprogramma op je telefoon. Google Goggles doet de rest.

Goggles is een zoekmachine die zoekt aan de hand van foto's die jij maakt met je mobiele telefoon. Als je bijvoorbeeld een foto maakt van de Eiffeltoren, omdat je (zogenaamd) niet weet wat voor gebouw het is, zoekt Goggle aan de hand van de foto de juiste informatie. Hetzelfde geldt voor boeken, wijnen, logo's en kunstwerken. Je maakt een foto, voert de foto in Google Goggles in en alle informatie over de afbeelding wordt zichtbaar. Leuk boek gezien bij iemand thuis? Foto maken, in Google Goggle gooien en je kunt het boek gelijk bestellen.

Een andere interessante opties is te zoeken op plaatsen. Je zet de camera aan, GPS aan en Google Goggles geeft je de informatie van andere winkels in de buurt, welke openbaar vervoersmogelijkheden er zijn en andere handige gegevens over de buurt. Gewoon filmen wat er om je heen te zien is en Google koppelt het aan Street View en Google Searches. Want zo is Google, blijkbaar. Die kunnen dit soort ernstig leuke speeltjes bedenken en gratis beschikbaar stellen. Nogmaals, het werkt alleen op een mobiele telefoon met Android.

Afbeelding: Flickr, tomsun

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020