Excite

Google aangeklaagd na ondergoed op Streetview

Een vrouw die geld van Google probeert af te troggelen omdat haar ondergoed te zien zou zijn op Streetview. Only in.. Japan? Jazeker, ook in het verre oosten schromen ze niet om zich eens flink aan te stellen om op die manier een som geld los te krijgen. De Japanse vrouw eist 5000 euro schadevergoeding.

Nu de hele wereld haar ondergoed heeft kunnen zien is de vrouw doodsbang om slachtoffer te worden van een zedendelinquent. De onnavolgbare logica van de Japanse heeft er voor gezorgd dat ze haar baan kwijtraakte, zo wist ze te melden. Ook moest de vrouw verhuizen.

Afgelopen voorjaar keek de Japanse nietsvermoedend op Google Streetview om te zien hoe haar appartement op de gevoelige plaat was vastgelegd. Tot haar grote ontsteltenis zag ze dat haar eigen ondergoed aan de waslijn hing. Volgens de Gazet van Antwerpen leidt de vrouw aan een dwangneurose en begon ze zich in te beelden dat ze in het geheim gefilmd werd.

Waarom de vrouw zich pas druk maakte nadat de foto op Streetview verscheen is onduidelijk. De auto’s waarmee de beelden worden gemaakt rijden op openbare wegen, en het ondergoed moet dus voor iedereen zichtbaar geweest zijn. Volgens het internetbedrijf zijn de beelden van het ondergoed na een klacht in oktober al van Streetview verwijderd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker lulemon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020