Excite

Google biedt hackers geld voor opsporen bugs

  • © Getty Images
Google betaalt hackers al sinds 2010 geld om beveiligingslekken op te sporen. Deze methode werkt echter zo goed, dat de meeste eenvoudige lekken al opgespoord zijn en het steeds meer moeite kost om iets te vinden. Daardoor raken hackers ontmoedigd en worden er minder lekken gerapporteerd.

Daar heeft de zoekmachinereus iets op gevonden: Google gaat hackers voortaan vooruit betalen om de producten van het bedrijf door te lichten. Beveiligingsexperts die eerder al bugs hebben gevonden, krijgen nu maximaal 3.133,70 dollar vooruit betaald om dit te doen. En wordt er niets gevonden? Dan mag de hacker dit bedrag gewoon houden.

Vorig jaar betaalde Google maar liefst 1,5 miljoen dollar aan een dikke 200 onderzoekers. Zij hielden zich allemaal bezig met het opsporen van fouten en wisten er bij elkaar zo'n 500 te vinden. Sinds de start van het programma in 2010 is er al 4 miljoen dollar uitbetaald.

Veel bedrijven gebruiken hackers om lekken in de beveiliging van hun software of andere producten te vinden. Deze mensen zijn immers bedreven in het vinden van mogelijkheden om op één of andere manier binnen te dringen. Op deze manier kunnen bedrijven hun producten nog beter en veiliger maken en kunnen hackers hun vaardigheden inzetten voor het goede doel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021