Excite

Google biedt honderden miljoenen voor hamburgerbedrijf

  • © Getty Images
Google zou behoorlijk wat geld over hebben voor een hamburgerbedrijf. De zoekmachinegigant heeft naar verluid 200 tot 300 miljoen dollar geboden om het bedrijf Impossible Foods over te nemen. Toch leidde dit bod niet tot een overeenkomst tussen de twee bedrijven. Impossible Foods richt zich op de ontwikkeling van duurzame hamburgers, gemaakt van met name plantaardige ingrediënten.

Dit gerucht wordt verspreid door The Information, op basis van anonieme bronnen. In de regel heeft deze website behoorlijk goede bronnen binnen techbedrijven, wat betekent dat de kans groot is dat het ook echt waar is. De reden dat de onderhandelingen stuk zijn gelopen is dat Impossible Foods nog meer geld wilde hebben van Google. Het is niet bekend of Google nu gaat proberen een gelijksoortig bedrijf over te nemen.

Impossible Foods is geen onbekend bedrijf voor investeerders. Eerder besloten grote namen als Bill Gates (van Microsoft) en Tony Fadell (van Google) al in het bedrijf te investeren. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld duurzaam voedsel te ontwikkelen dat minder afhankelijk is van dierlijke producten. Voorbeelden van dit voedsel zijn hamburgers en cheeseburgers.

Google is de laatste jaren bezig met een flinke uitbreiding als het gaat om diensten en het investeringsportfolio. De zoekmachinegigant houdt zich allang niet alleen meer bezig met zoekmachines, Google Maps en YouTube, maar is ook onder meer actief in de energie, de medische wereld en werkt aan een zelfrijdende auto.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021