Excite

Google Body: de nieuwe medische 3D scanner

Google heeft weer een compleet nieuwe applicatie ontwikkeld. Deze keer gaat het niet om luchtfoto’s of scans van – onder meer je eigen – omgeving, maar om een 3D applicatie waarmee het menselijke lichaam gescand kan worden: de Google Body Browser.

De Body Browser wordt nu al gezien als een doorbraak in de anatomie. Met deze nieuwe applicatie zouden we nog beter inzicht kunnen krijgen in het menselijke lichaam. Ook medisch onderzoek zou enorme stappen voorwaarts kunnen maken.

Google Body Browser moet nog officieel uitgebracht worden, maar werkt in principe hetzelfde als Google Earth. Het enige verschil is dat het dit keer niet gaat om het vinden van plaatsen, maar om het beter bekijken van je eigen lichaam. Hiermee is het de perfecte tool voor hypochonders: zij kunnen dan thuis al bekijken wat er allemaal mis met ze is.

Onlangs verscheen een filmpje op internet met een klein voorproefje van wat de nieuwe applicatie zal kunnen. Hieruit wordt ook duidelijk dat Google met deze toepassing ook de weg vrij maakt voor de introductie van nieuwe technologie, WebGL. Hierbij kunnen complexe 3D graphics gebruikt worden op normale webpagina’s, zonder dat daar speciale plug-ins als Flash of Java voor nodig zijn. WebGL zal naar verwachting de standaard worden in nieuw uit te brengen browsers, waaronder de volgende versie van FireFox, die volgend jaar uitgebracht wordt.

Afbeelding: google body browser

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021