Excite

Google Chrome wint het van Safari

Vorig jaar introduceerde Google een eigen webbrowser. De applicatie werd Chrome genoemd en is bezig met een opmars in browserland. Zo nam Google Chrome de derde plaats over in de lijst van meest gebruikte browsers. Safari zakte daardoor een plaatsje. Internet Explorer staat nog steeds huizenhoog bovenaan, gevolgd door Firefox.

Net Applications is een bedrijf dat statistieken verzamelt over internetgebruik. Zij presenteerden de laatste ranglijst van meest gebruikte browsers. De opmars van Google Chrome is opmerkelijk, omdat de gratis browser pas achttien maanden geleden werd geïntroduceerd. Meestal zijn mensen vrij trouw aan de browser die ze vanaf het begin gebruikten. Logisch ook, aangezien de browser vaak vol staat met onthouden wachtwoorden, favorieten en een lijst bezochte sites.

Google Chrome werd in december 2009 gebruikt door 4,63 procent van de internetgebruikers, 0,7 procent meer dan een maand eerder. Safari werd "slechts" door 4,46 procent gebruikt. Firefox staat stevig op de tweede plek met 24,61 procent van de gebruikers, maar Internet Explorer lijkt voorlopig nog wel een hele tijd bovenaan te blijven staan met 62,69 procent van de gebruikers.

Afbeelding: Flickr, Randy Zhang

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020