Excite

Google Docs geïntegreerd in Microsoft Word

Het wordt steeds gemakkelijker om al je documenten overal ter wereld beschikbaar te hebben. Google komt nu zelfs met een plug-in voor Microsoft Office, zodat je je bestanden direct vanuit Office in Google Docs kunt plaatsen.

De populaire dienst Google Docs laat gebruikers hun documenten online opslaan en bewerken. Ook kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd aan één document werken, waardoor het zeer geschikt is voor projecten waaraan verschillende mensen meedoen.

Met de plug-in Google Cloud Connect hoeven gebruikers nu niet meer via het web-based Google Docs aan de slag. Documenten zijn rechtstreeks vanuit bijvoor Word of Excel naar Google Docs te sturen. Ook de mogelijkheid om samen te werken aan een bestand is geïntegreerd in de plug-in.

Vorige week maakte Google het al mogelijk om bestanden in Docs te bewerken vanaf een Iphone of smartphone op basis van het besturingssysteem Android.

De ontwikkeling past in het straatje van ‘Cloud Computing’, een manier van werken waarbij bestanden niet meer lokaal worden opgeslagen, maar online. Met diensten als Dropbox of Microsoft’s Skydrive kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk gratis online opslagruimte aangemaakt worden, als aanvulling op de eigen harde schijf.

De plug-in is ontwikkeld door Docverse, dat eerder dit jaar door Google werd overgenomen. Voorlopig wordt Cloud Connect nog getest door speciaal daarvoor uitgenodigde gebruikers uit de zakelijke markt. Het is nog niet bekend wanneer Cloud Connect officieel beschikbaar wordt gemaakt.

Afbeelding: google

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021