Excite

Google en Facebook willen Skype

Het is al langer bekend dat de grootste jongens op het Internetschoolplein, Facebook en Google, elkaar hoe langer hoe meer in het vaarwater komen. Nu zouden ze afzonderlijk van elkaar grote interesse hebben getoond in een samenwerking met internetbelbedrijf Skype.

Dat hebben anonieme bronnen verteld aan het persbureau Reuters. Volgens één bron zou Facebookbaas Mark Zuckerberg zich bezighouden met interne discussies over het kopen van Skype. Volgens een andere bron zal het zo’n vaart niet lopen, en is Facebook vooral geïnteresseerd in een samenwerkingsverband met de in Luxemburg gevestigde voipdienst.

Maar in Google is er een kaper op de kust, aldus deze tweede bron. Ook de zoekgigant zou graag een joint venture aangaan met Skype. Volgens de bronnen zou geen van beide bedrijven al weten welke optie ze willen nemen. Het opkopen van Skype kan overigens een dure grap worden, aangezien het bedrijf volgens sommige experts zo’n drie miljard euro waard is. Hoewel Skype blijft overleggen met beide bedrijven, zou het ook goed kunnen dat de belboer naar de beurs gaat.

Skype lijkt vooral een erg goede aankoop voor Facebook te zijn, die op die manier ook bellen en beeldbellen aan haar scala van sociale diensten kan toevoegen. Facebook noch Google wilde reageren op de geruchten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Colin ZHU

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020