Excite

Google en Microsoft hebben weer ruzie

Microsoft en Google staan opnieuw niet op heel goede moet met elkaar. Ze hadden al eens onenigheid over privacy, patenten en machtsmisbruik, maar daar is nu ook het onderwerp veiligheid bij gekomen. Microsoft vindt dat Google mensen misleid met betrekking tot de veiligheid van Google Apps for Government.

Deze beschuldiging werd bekend nadat Google zelf had geklaagd over de afspraak tussen de Amerikaanse overheid en Microsoft. Microsoft heeft in dit geschil aangegeven dat Google Apps helemaal niet voorzien is van het Federal Information Security Management Act-certificaat, iets dat Google wel claimt, en dat dat betekent dat Google Apps for Government helemaal niet door de overheid gebruikt mag worden.

Google reageert daarop en zegt dat Google Apps for Governement een onderdeel is van Google Apps Premium, de Google-dienst die wel dit certificaat gehad heeft.

Eerder had Microsoft al een klacht tegen Google in gediend vanwege vermeend machtsmisbruik. Europese concurrenten zouden door Google bewust tegen worden gewerkt. Ook diende Microsoft een aanklacht in tegen Barnes & Noble, omdat zij eReaders en tablets zouden hebben die inbreuk maakten op het patent van Google. Deze aanklachten werden ook tegen Samsung en HTC uitgevaardigd, maar nog niet tegen Google. Google beschuldigde Microsoft er op haar beurt weer van dat er zoekmachineresultaten gestolen werden voor zoekmachine Bing.

Afbeelding: Flickr account deVos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019