Excite

Google+ erg laks met privacy

Met Google+ denkt de internetgigant een Facebook-Killer op de markt te hebben gezet. Toch is er ook nog genoeg kritiek op de nieuwe social networkingssite. Zo zou Google de privacy van haar klanten met voeten treden omdat berichten integraal door te sturen zijn. Inmiddels heeft Google beterschap beloofd.

Google-engineer Kelly Ellis sprak vorige week vrijdag de critici toe in een filmpje. "Berichten die zijn beperkt tot een groep zijn vanaf volgende week niet meer publiekelijk door te sturen. We vinden dat erg belangrijk. Op Google+ dien jij de controle te hebben over wie jou berichten kan zien."

Het is niet de eerste keer dat Google in de fout gaat wat betreft privacy. Met de op Twitter lijkende dienst Buzz ging het ook al mis: Meldde je je aan voor de dienst, dan kon iedereen zien wie jouw Gmail contacten waren, zonder dat jij hierover op de hoogte werd gesteld.

De integratie met de fotodienst Picasa is bij Google+ overigens erg goed geregeld: foto’s die vanuit Google+ naar de dienst worden gestuurd, tellen niet mee voor de limiet van 1GB. Dat betekent dus onbeperkte opslag.

De tijd moet leren of Google+ inderdaad een vuist kan maken tegenover het almachtige Facebook. De eerste kinderziektes moeten in ieder geval uit de dienst worden gehaald wil het potten breken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020