Excite

Google gaat concurreren met iTunes

In navolging van het immens succesvolle iTunes van Apple gaat Google nu ook een online muziekdienst starten. Waarschijnlijk niet voor op de thuiscomputer, maar wel voor Google’s mobiele besturingssysteem Android.

Overigens is deze zet nog niet bevestigd door Google zelf. Motorola topman Sanjay Jha wilde wel een tipje van de sluier oplichten en meldde dat Motorola binnenkort een aantal apparaten op de markt gaat brengen die gebruik maken van de muziekdienst.

De dienst zal onderdeel uitmaken van de nieuwe versie van Android, Honeycomb. Deze versie is speciaal gemaakt voor tablet computers, dus het is ernstig de vraag of iets soortgelijks ook uit gaat komen voor telefoons die draaien op Android.

De geruchten over de dienst deden al langere tijd de ronde, maar de uitspraken van Jha bevestigen eindelijk dat Google inderdaad met haar eigen interpretatie van iTunes komt. De dienst wordt waarschijnlijk gelijktijdig gelanceerd met Motorola’s paradepaardje op het gebied van tablets, de Xoom.

Het is natuurlijk afwachten of Google’s dienst het met succes kan opnemen tegen iTunes, dat al sinds 2001 op de markt actief is. Sindsdien zijn er meer dan tien miljard liedjes gekocht in de Itunes Store.

Afbeelding: Flickr, gebruiker danielmorris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020