Excite

Google geeft homo’s extra salaris

Homo’s die bij het internetbedrijf Google werken, kunnen rekenen op een leuke bonus. Het bedrijf wil haar homoseksuele medewerkers op die manier compenseren voor de hogere belasting die aan hen berekend wordt.

Homoseksueel personeel kan namelijk niet mee profiteren van de extra voordelige, belastingvrije ziektekostenverzekering die heteroseksuele partners van werknemers wél kunnen afsluiten. Google wil hier graag iets aan veranderen. Het zal zeker wat gaan kosten, maar als dat betekent dat het gelijkheidsbeginsel binnen het bedrijf gehandhaafd wordt, dan is het dat ook wel waard.

Het bedrijf staat al bekend als extreem gul in secundaire voorwaarden. Zo is vijf maanden volledig betaalde zwangerschapsverlof geen enkel probleem en krijgen de medewerkers ook gratis maaltijden. Nu krijgen homoseksuelen een opslag om het verlies dat zij lijden door het mislopen van het belastingvoordeel te compenseren. Er wordt niet verteld of alleen de homo’s met partner de opslag krijgen, of ook de homo’s zonder partner.

Men verwacht dat Google de eerste in een rij bedrijven zal zijn die zich met dit onderwerp bezig houdt. Veel bedrijven doen er alles aan om talent te lokken en dit soort extra secundaire arbeidsvoorwaarden worden door veel medewerkers op prijs gesteld. Dit maakt een werkgever dan ook extra aantrekkelijk.

Bij Google gaat men de maatregel direct met terugwerkende kracht invoeren; de compensatie zal met ingang van 1 januari 2010 betaald worden. In totaal gaat het om zo’n 650 dollar per jaar.

Afbeelding: Flickr account rgeorgi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020