Excite

Google gooit Windows uit het raam

Men is Windows helemaal zat bij Google. Het bedrijf wil niet langer met het besturingssysteem werken. Eind 2009 werd het bedrijf aangevallen door Chinese hackers, die gebruik maakten van een lek in Internet Explorer 6. Omdat men nu de software in zijn totaliteit niet meer vertrouwt, wordt Windows verboden bij het bedrijf. Het mag niet meer. Werknemers moeten kiezen uit Mac of Linux. Democratie is over, de corporatie beslist.

Het is ook allemaal wel te verklaren, dit verbod op Windows. De Chinese hackers - althans, men vermoedt dat het de Chinezen waren - hebben Google flink bang gemaakt. Een bedrijf dat leeft van het infuus dat internet heeft, kan nu eenmaal geen schade gebruiken aan het interne netwerk. Kortom, Windows er uit en nieuwe software er in.

Wie als werknemer bij Google alsnog met Windows wil werken, is een paria. Men moet toestemming vragen aan de hoogste baas, die dat vervolgens overweegt en al dan niet goedkeurt. Maar waarom zou je Windows willen, als iedereen verder met Mac of Linux werkt. Het maakt je automatisch verdacht.

Al met al is dit winst voor Apple. Twee vechtende honden en het digitale fruitbedrijf is de derde in dit geval. Google, Microsoft en Apple zijn namelijk verwikkeld in een strijd om wereldheerschappij en dit is een psychologische tik van Google. Die vervolgens moeten toegeven zelf afhankelijk te zijn van Apple. Het blijven rare snuiters, die computernerds, dat is duidelijk.

Afbeelding: Microsoft

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020