Excite

'Google had meer op Facebook moeten lijken'

Eric Schmidt, ex-baas en nu voorzitter van Google, vindt dat zijn werkgever in de afgelopen jaren deels de verkeerde strategie heeft gekozen. Volgens Schmidt had Google zich meer moeten richten op het verbinden van mensen, zoals dat bijvoorbeeld bij sociale media als Facebook en Hyves gebeurt. Dit heeft de voormalige topman gezegd in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNN

Schmidt concludeert dat Facebook wel manieren heeft gevonden om te achterhalen wie mensen zijn. “Google had hier eerder aan moeten werken”, zegt de ex-topman, die zelf het boetekleed aantrekt. “Ik had op dat gebied meer middelen en diensten moeten inzetten, voor het ontwikkelen van passende identiteitsservices en vergelijkingssystemen. Dat had een groot verschil gemaakt voor het internet in z'n geheel.”

Schmidt lijkt zijn kritiek ook intern te hebben geuit, want enkele weken geleden kwam Google met Google+, dat een tegenhanger van Facebook moet worden. Toch vindt Schmidt deze dienst maar ‘een gedeeltelijk antwoord’ op de concurrent. Eerder zei Schmidt wel dat er verschillen bestaan tussen Google+ en Facebook en dat mensen die ook zullen zien. Ook zullen er de komende tijd nog nieuwe toepassingen getest worden. Google claimde vorige week dat Google+ inmiddels al tien miljoen gebruikers heeft.

Schmidt had wel lovende woorden voor de mobiele revolutie. “De nieuwe generatie telefoons kan zoveel meer. Eerst hadden mensen niet zoveel macht, maar nu weten ze alles wat er speelt in de wereld. Ze kunnen zelfs orde op zaken stellen en regeringen omver werpen, zoals bij de Arabische Lente. Aan de andere kant worden de gevestigde belangen in een democratie op de proef gesteld.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019