Excite

Google introduceert visuele vertaaldienst Goggles

Na het succes van Google Translate heeft het Amerikaanse bedrijf hard gewerkt aan een opvolger met wat extra mogelijkheden. Het resultaat is Goggles, een visuele zoekdienst die gebruikt kan worden in combinatie met de Android telefoon. Je kunt met de telefoon een foto van een tekst maken, om die vervolgens door Goggles te laten vertalen.

Goggles biedt daarmee uitkomst in allerlei situaties. Neem bijvoorbeeld de menukaart in een restaurant op vakantie of een waarschuwingsbord langs de weg in een voor jou onbekend land. Dankzij Goggles hoef je nu niet zomaar iets te gokken, maar kun je direct kijken wat echt de betekenis is. Bovendien werkt Goggles een stuk sneller dan Google Translate, omdat je niet eerst de vertaalwebsite via de browser op hoeft te zoeken.

De mogelijkheden van Goggles zijn op dit moment nog beperkt, want volgens de eigen website draait het programma alleen nog op Italiaans, Frans, Duits, Engels en Spaans. Volgens mensen die het programma al getest hebben, komen Nederlandse vertalingen echter ook redelijk uit de bus. In de toekomst worden ook talen als Noors en Afrikaans toegevoegd en na verloop van tijd is het de bedoeling dat ook Chinees, Hindi en Arabisch en andere niet-Latijnse schriften voldoende ondersteund kunnen worden.

Goggles is op dit moment alleen verkrijgbaar voor telefoons die minimaal gebruik maken van Android 1.6.

Afbeelding: Flickr account osde8info

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020