Excite

Google investeert in groen

Google staat bekend als een bedrijf dat in ieder geval goed is voor haar medewerkers. Nu blijkt dat het bedrijf het ook goed voorheeft met het milieu. Google heeft namelijk geïnvesteerd in CoolPlanetBiofuels, een bedrijf dat zich richt op het produceren van brandstof uit oneetbare biomassa, waaronder gras en houtsnippers.

De stap is opmerkelijk; Google richt zich dus niet alleen op het veroveren van de online wereld, maar wil ook in de ‘echte’ wereld een belangrijke impact hebben. De hoeveelheid geld die in het nieuwe initiatief van CoolPlanetBiofuels werd gepompt is aanzienlijk en geeft het bedrijf de mogelijkheid om hun groene brandstof veel verder te ontwikkelen. Mogelijk kan er bovendien een bijproduct worden gecreëerd dat kan worden toegevoegd aan de aarde, zodat de opbrengsten van het land groter kunnen worden. Google noemt dit zelf ‘negative carbon fuel’.

Volgens de CEO van CoolPlanetBiofuels zal de investering van Google een grote impact hebben op de ontwikkelingssnelheid; Mike Cheiky geeft aan dat ze in het verleden al behoorlijk wat vooruitgang konden boeken, maar dat er nu sneller resultaten kunnen worden gerealiseerd. Bovendien helpt de inzet van het Google Venture team ook mee; dit team is gespecialiseerd in groene onderwerpen en brengt heel wat kennis met zich mee.

Het is niet voor het eerst dat Google ook in niet-webbedrijven investeert. Vorige maand investeerde het bedrijf al 42 miljoen dollar in een weerverzekeringsmaatschappij.

Afbeelding: Flickr account manfrys

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019