Excite

Google komt met mobiele betalingen

Google en Mastercard gaan een samenwerking aan. Zij willen samen zorgen voor betalingen die via de mobiele telefoon geregeld kunnen worden. Het zal mogelijk worden op de Android-Telefoons en volgens Google heeft het erg veel voordelen.

Het betaalsysteem is nog in de testfase, maar zal klanten mogelijkheid bieden om na het betalen de telefoon langs een speciaal apparaat te kunnen halen. Hiervoor heb je wel een app nodig. Ook moet de Android telefoon een NFC-chip hebben, anders kunnen er geen betalingen worden uitgevoerd. Vergelijkbaar met de creditcard zullen banken de kosten intrekken wanneer er sprake is van fraude. Gebruikers hoeven zich dus helemaal geen zorgen te maken.

Ook geeft een analist aan dat de technologie veilig genoemd kan worden. Het werkt wel draadloos, maar dit betekent niet dat mensen zomaar gegevens kunnen krijgen. De technologie van mobiel betalen is zelfs veel beter ontwikkeld dan bijvoorbeeld bij een creditcard en dit maakt het veel moeilijker om gegevens te stelen.

Het nieuwe betaalsysteem zal vermoedelijk dit jaar nog in de Verenigde Staten worden toegepast, Google heeft aangegeven dat ze geen geld krijgen voor iedere transactie. Wel zal het handig zijn voor de advertenties die Google aanbiedt. Door te zien wat mensen kopen kan Google nog beter inspringen door de juiste advertenties te vertonen. Ook kan Google mobiele bellers in de buurt van een winkel gemakkelijke gerichte informatie bieden.

Afbeelding: Flickr account warrantdearrest

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020