Excite

Google komt met nieuwe foefjes

%%IGM1%%

Er gaat geen week voorbij, of Google is in het nieuws. Slim, want zo blijven we denken aan het Amerikaanse internetbedrijf. Deze keer komen ze met twee nieuwe foefjes. Handige en leuke middelen om onze band met het bedrijf te verstevigen. Zo kun je voortaan zoeken naar applicaties - als je tenminste in de Verenigde Staten woont - en zullen we binnenkort allemaal de startpagina van Google kunnen aanpassen met onze eigen wallpaper. Je persoonlijke achtergrond bij Google, wie wil dat nu niet?

Eerst even over die nieuwe functie om naar applicaties te zoeken. Voordat we iedereen wild enthousiast maken, voorlopig is deze functie alleen te gebruiken in de Verenigde Staten. Maar wereldheerschappij is wereldheerschappij, dus Google belooft netjes dit uit te rollen naar de rest van de planeet. Wat is het nut? Je kunt via Google zoeken naar applicaties voor je smartphone. Aangezien er tegenwoordig ontelbare applicaties op de markt zijn, is dat geen overbodige luxe. Zowel voor android-toestellen als voor de iPhone kun je zoeken naar applicaties die jij nodig hebt. Je wordt via de link van Google doorgestuurd naar de juiste App Store of Android Market. Dat scheelt een hoop doe-het-zelf surfwerk op zoek naar die ene applicatie.

Daarnaast laat Google de gebruikers rotzooien met de startpagina. Google bewaakt de startpagina uitermate secuur. Zo wordt er geen reclame gemaakt op deze pagina. De laadtijd van Google moet namelijk zo kort mogelijk zijn en alle extraatjes verlengen dat alleen maar. Maar nu laat het bedrijf mensen met een account een eigen achtergrond toevoegen aan de startpagina. Zolang je ingelogd bent bij Google, krijg je op de zoekmachine die achtergrond te zien. Heel schattig natuurlijk, hoewel wat minder nuttig dan de zoekfunctie naar applicaties.

Afbeelding: Google.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021