Excite

Google koopt gezichtsherkenningsbedrijf

Het wordt bijna eng. Waar Google ooit begon als een simpel zoekbedrijf, is het nu op talloze terreinen actief. De nieuwste aanwinst van de zoekgigant is een bedrijf dat zich bezig houdt met gezichtsherkenning.

Het gaat om het bedrijf PittPatt (van Pittsburgh Pattern Recognition) dat in 2004 werd opgericht. Het vindt zijn oorsprong op de Carneggie Mellon universiteit. Het is onbekend hoeveel Google heeft betaald. Ook heeft het bedrijf geen uitspraken gedaan over wat ze precies met de technologie wil gaan doen.

Mogelijkerwijs wordt de techniek straks gebruikt in Google's antwoord op Facebook, Google+. Zo is het straks denkbaar dat foto’s automatisch getagd kunnen worden, zoals nu ook al het geval is bij Facebook. Een woordvoerder van Google zei eerder echter tegen The Wall Street Journal dat iets dergelijks alleen wordt geïmplementeerd als de privacy van gebruikers gewaarborgd kan worden.

Al langer geeft Google gebruikers de mogelijkheid om specifiek naar gezichten te zoeken. Ook de fotoapplicatie Picasa heeft dit standaard aan boord. Maar in de App Google Goggles koos het Amerikaanse bedrijf ervoor om geen gezichtsherkenning toe te staan. Google was bang dat dit de privacy mogelijk in gevaar zou kunnen brengen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020