Excite

Google lanceert boekenwinkel eBooks

Google gaat de boekenmarkt op met de lancering van Google eBooks. De stoffige bibliotheek wordt overbodig en ontbrekende pagina’s zijn verleden tijd. Na Amazon en Apple wordt Google dus de derde grote aanbieder van eBooks.

Het internetbedrijf is voor dit nieuwe project een samenwerking aangegaan met duizenden uitgevers. Naast de boeken uit het publieke domein, die al werden aangeboden door Google Books, zijn er nu ook honderdduizenden eBooks

Google eBooks is op verschillende manieren toegankelijk. Natuurlijk via je internetbrowser op de computer of laptop, maar er zijn ook applicaties beschikbaar voor de iPhone, iPad en Android-toestellen. Naar verluidt werkt de webreader een dag na de lancering nog niet optimaal op de iPhone en de Samsung Galaxy.

Armer worden ze er zeker niet van bij Google. Het internetbedrijf krijgt 30% van de opbrengsten die de grote uitgevers via eBooks verdienen. De kleinere bedrijven staan zelfs 48% af. Uitgevers kunnen zelf de prijzen van de boeken bepalen, maar mogen dit ook aan Google overlaten. Google biedt uitgevers tegen betaling een geïntegreerde webwinkel aan.

De webreader zelf is veelvuldig getest en zou dus weinig kinderziektes moeten bevatten. Google zegt zelf erg trots te zijn op het systeem van paginanummering. In plaats van virtuele paginanummers gebruikt de reader de gedrukte nummering. Op die manier is de inhoudsopgave van het boek ook nog te gebruiken.

Afbeelding: google ebooks

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021