Excite

Google lanceert prijsvergelijker in Nederland

De prijsvergelijker van Google komt naar Nederland. Webwinkels kunnen vanaf nu hun producten aanmelden bij Google Shopping, dat in de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk al actief is onder een andere naam. Gebruikers kunnen met de dienst heel gemakkelijk prijzen van producten vergelijken.

Ook zet Google de producten op een aparte website, zodat gebruikers van de 'gewone' zoekmachine ook informatie over de koopwaar kunnen lezen als ze daarom vragen in hun zoekopdracht. In een verklaring legt de internetgigant uit dat de bedoeling van Google Shopping is “om gebruikers zo eenvoudig en snel mogelijk van algemene informatie rond producten te voorzien. Daarbij moet het makkelijk zijn prijzen te vergelijken en een winkel te vinden waar het product te koop is”.

Hoewel de concurrentie voor ieder ander bedrijf moordend zou zijn op het gebied van prijsvergelijking, zal Google zijn plaatsje op de markt wel veroveren. De naamsbekendheid van het bedrijf is enorm, en een samenwerking met de Consumentenbond was dan ook zo geregeld. De belangenvereniging voor de consument levert recensies aan voor Google Shopping.

De uitrol van de dienst is inmiddels van start gegaan, en zal in de loop van de week in heel Nederland bereikbaar zijn. Voorlopig gaat het om een bèta versie. Het aanmelden van producten is voor bedrijven en webwinkels trouwens helemaal gratis.

Afbeelding: Flickr, gebruiker brionv

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020