Excite

Google Me komt eraan!

‘Ergens dit najaar’ wordt Google Me uitgebracht, zo heeft CEO Eric Schmidt bekend gemaakt. Met deze dienst krijgen de zoekfunctie, video’s en Google Maps een zogenaamde ‘social layer’ met verschillende onderdelen die al bekend waren uit online netwerken.

Het lijkt hier te gaan om een aanvulling op de huidige diensten en geen apart product. Wel is het een slimme zet, want op deze manier wordt het voor Google makkelijker om door nog meer mensen gebruikt te worden.

De nieuwe dienst zou een gevaarlijke concurrent van Facebook kunnen worden. Dit is op het moment het grootste sociale netwerk. Opvallend genoeg geeft Schmidt echter ook aan dat hij waarschijnlijk gegevens van gebruikers van Facebook nodig heeft voor zijn nieuwe dienst. Schmidt zegt dat het het beste zou zijn als Facebook haar database gewoon opengooit. Gebeurt dat niet, dan zijn er volgens de CEO van Google nog wel andere manieren om aan de benodigde informatie te komen. Mogelijk is Google daarin succesvoller dan Apple; die wilde graag toegang tot de database van Facebook voor Ping, maar kreeg nul op rekest.

Wel bekend is dat spelletjes in ieder geval een belangrijk onderdeel uit gaan maken van de nieuwe dienst, want Google investeert op het moment flink in social games. Hiermee scoort Facebook ook al even; met name Farmville is ontzettend populair.

Overigens heeft Google al lang een eigen sociaal netwerk, orkut, maar dat lijkt alleen in Brazilië en India goed aan te slaan.

Afbeelding: viz.dwrl.utexas.edu

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020