Excite

Google Motion werkt echt! (filmpje)

De leukerds van Google dachten vorige week wel een hele originele 1 april grap te hebben bedacht. De fopfunctie Gmail Motion werd geïntroduceerd, waarbij je met eenvoudige gebaren je Gmail zou kunnen besturen. Maar ze hadden niet gerekend op het gevoel voor humor van enkele nerds, die het systeem door middel van Microsoft Kinect tot leven brachten.

In een filmpje dat Google uitbracht was te zien hoe Gmail Motion zou moeten werken. Door voor de webcam je duim naar achteren te steken zou je een mailtje kunnen beantwoorden, twee duimen omhoog betekent iedereen beantwoorden. Voor het verzenden van een mailtje zou je ook wat fratsen mogen uithalen: Door net te doen alsof je aan een postzegel likt en deze op een brief plakt zou Gmail weten wat je bedoelt. Uiteraard kregen mensen die erin trapten netjes een berichte van Google dat ze gefopt waren en dat Google Motion helemaal niet bestond.

Totdat een aantal techneuten de bewegingscontroller van de Xbox 360, de Kinect, aan hun mailprogramma koppelden. En het lijkt verdraaid goed te werken.

Bekijk het filmpje van zowel de grap als het antwoord erop hieronder.

Afbeelding: Google

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020