Excite

Google piept over patenten

Als het om patenten gaat, werkt Google zich steeds meer in een slachtofferrol. Zo is de internetgigant woest over een aankoop van 6.000 patenten door Microsoft en een aantal andere bedrijven. Google voelt zich buitengesloten, terwijl Microsoft juist beweert Google te hebben uitgenodigd.

De 6.000 patenten waren afkomstig uit de boedel van het failliete telecombedrijf Nortel. Samen met Apple, Sony, RIM, Ericsson en EMC betaalde Microsoft daar 4,5 miljard dollar voor. Google viste achter het net.

De ruzie tussen Microsoft en Google werd flink opgeklopt toen het hoofd van juridische zaken van Google een wat hatelijk blog op het internet zette.

‘Wanneer Apple en Microsoft met elkaar in zee gaan, moet je je toch echt achter de oren gaan krabben,’ zo stelt David Drummond. ‘Android is succesvol, en dat heeft voor een goed georganiseerde vijandelijke campagne gezorgd, geleid door Apple, Microsoft en Oracle.’

Verder vindt Drummond dat Google is uitgesloten bij de aankoop van de patenten. De communicatieafdeling van Microsoft reageerde echter direct door een screenshot van een e-mail te publiceren, waaruit blijkt dat Google wel degelijk was gecontacteerd over de aankoop. Een medewerker van Google sloeg de handreiking echter af.

Google heeft in de laatste maanden een aantal vervelende ervaringen gehad met patenten. Zo moet HTC Microsoft naar verluidt 5 dollar betalen voor elk verkocht Androidtoestel, omdat er inbreuk gemaakt zou zijn op patenten in handen van Microsoft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020