Excite

Google Profiles is vernieuwd

Google Profiles bestond al een tijdje. Het was eerst bedoeld als een visitekaartje dat je zelf kon delen, zo had je zelf je eigen privacy in handen. Maar de vernieuwde Google Profiles is flink veranderd en het lijkt er op dat de makers zich hebben laten inspireren door Facebook. Vooral de vormgeving lijkt sprekend op die van Facebook. Links bovenin is het mogelijk om een foto van jezelf te plaatsen, terwijl daaronder je gegevens komen. Het grootste gedeelte van de pagina kan als je CV dienen.

Dat is ook de bedoeling van Google Profiles. Wanneer mensen jouw naam googlen, is het de bedoeling dat jouw Profile als eerste resultaat zichtbaar wordt. Je moet daarvoor wel de zichtbaarheid van je profiel op zichtbaar voor iedereen zetten. Het voordeel van deze vorm van profiel zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen wat mensen vinden als ze je naam opzoeken.

Google Profiles is bedoeld voor individuelen en niet voor bedrijven. Dat wordt duidelijk uitgelegd in een bericht dat over de vernieuwde profielenpagina is verschenen. Google Profiles is niet een zoveelste sociale netwerksite en ze werken eraan om het ook voor bedrijven interessant te maken. Google wil dat er nieuwe manieren komen voor bedrijven om met hun klanten in contact te komen. Heb je nog geen Google Profile of wil je je profiel aanpassen? Bezoek dan http://profiles.google.com

Afbeelding: https://profiles.google.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020