Excite

Google Realtime Search offline

Voor de fans van de Google Realtime Search is er slecht nieuws: na het aflopen van een overeenkomst met Twitter heeft de zoekgigant besloten de dienst niet langer aan te bieden. Met de dienst konden diverse sociale netwerken op inhoud worden doorzocht.

In het laatste kwartaal van 2009 kwam Google met de nieuwe zoekfunctie, waarbij onder andere Google Blogs, FriendFeed, Google Buzz, Myspace en Facebook konden worden doorzocht. Ook de tweets van Twittergebruikers konden met de dienst makkelijk gevonden worden.

Zoals de naam al zegt kon het zoeken in realtime gebeuren. Vanaf dit weekend was de dienst al niet meer te gebruiken, maar pas maandag kwam de reden daarvan aan het licht: Google had in 2009 een deal met Twitter gesloten, waarbij de tweets tot juni van dit jaar te doorzoeken waren. Waarom het contract niet is verlengd is niet bekend.

Aan website Search Engine Land liet Google weten dat het zeker van plan is om de dienst in de toekomst wederom aan te bieden. Google liet zich evenwel niet uitlokken om een termijn hiervoor te noemen. Wel zei het bedrijf dat Google+, de Facebook-tegenhanger van het Amerikaanse zoekbedrijf, een belangrijke rol moet gaan spelen in de vernieuwde dienst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020