Excite

Google start uitrol instant previews

Als onofficieel experiment liep het al even, maar Google heeft haar nieuwste feature eindelijk officieel uitgerold. Het gaat hier om de instant previews, waarbij je naast de zoekresultaten direct al een blik op de bewuste pagina kunt werpen, zonder hier naar toe te surfen. De instant previews zijn een mooie aanvulling op de instant update, waarbij de zoekresultaten worden aangepast tijdens het typen.

Volgens een woordvoerder van Google houdt de zoekmachinegigant previews van een paar miljard populaire websites op haar servers, zodat de previews binnen minder dan een tiende van een seconde gegenereerd kunnen worden. Uit proeven blijkt dat de gebruikers van instant preview 5% vaker tevreden zullen zijn met de resultaten die ze uiteindelijk aanklikken.

Of gebruikers ook echt zitten te wachten op al deze nieuwe features, is maar de vraag. Instant update wordt al door veel mensen uitgezet, omdat dat heel erg afleidt. Een instant preview is natuurlijk wel handig, maar normaal gesproken kost het ook niet zoveel tijd om gewoon even op de bewuste link te klikken. Een preview open en sluiten bespaart dus niet enorm veel tijd.

Bovendien is deze feature ook niet echt nieuw: concurrent Bing maakt er al even gebruik van. Overigens werkt die optie wel iets minder vlekkeloos dan de nieuwe optie van Google.

Afbeelding: google

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020