Excite

Google stopt met Wave, op zoek naar een alternatief?

Aan de publiciteit heeft het niet gelegen: Google heeft er alles aan gedaan om van Wave een populaire werktool te maken, maar het heeft niet mogen baten. Nadat de hype over was, bleek dat maar weinig mensen er het nut van in zagen. Daarom heeft Google besloten de stekker uit het systeem te trekken.

Google gelooft nog steeds in haar eigen product, dat blijkt duidelijk uit de aankondiging die het op de eigen site plaatst. Het enige probleem is dat de gebruikers de innovatieve en sterke kanten ervan niet helemaal gezien hebben. Daarom zal Wave verder niet als standalone product worden ontwikkeld.

Gebruikers die wel heel enthousiast zijn over Wave hoeven niet bang te zijn dat ze het programma direct niet meer kunnen gebruiken. Google zal de servers in ieder geval nog tot het einde van dit jaar aanhouden. Daarnaast zullen ze bepaalde elementen van Wave onderbrengen in andere producten, zodat er op die manier toch gebruik van kan worden gemaakt.

Google Wave werd enige tijd geleden met veel bombarie gelanceerd. Omdat het systeem niet werkte met een eenvoudige registratie, maar via een systeem van uitnodigingen, was het verkrijgen van zo’n uitnodiging lange tijd hét onderwerp van gesprek in de verschillende (social) media. Wie wél gebruik maakte van Google Wave kan nog uitkijken naar alternatieven. Een mogelijk voorbeeld is Pligus. Misschien iets anders van opzet, maar wel gratis én met de mogelijkheid om elkaar ook via een webcam te zien.

Afbeelding: Flickr account heiyo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021