Excite

De Google tablet: Nexus 7

Na tablet computers van verschillende merken, is ook Google op de markt met een tablet. De Nexus 7 is de eerste tablet PC na een aantal smartphones die Google al eerder uitbracht. Een tablet is handig als je regelmatig e-books leest, maar ook bij computeren op de bank is een tablet veel handzamer dan een laptop.

Google tablet in Nederland

Na de introductie van de Apple iPad, konden andere elektronicabedrijven niet achterblijven. De Google tablet, de Nexus 7, is de eerste tablet met Google's besturingssysteem Android. De Nexus 7 is ontwikkeld door Google in samenwerking met Asus. De lancering was op 27 juni 2012 en vanaf september is de Nexus 7 ook in Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar. Er zijn geruchten dat de Google tablet te koop zal zijn in Nederland vanaf mid-september 2012.

Google tablet PC uitverkocht

Voorafgaand aan de introductie van de Nexus 7 Google tablet, was het apparaat al 600.000 keer verkocht aan Google fans. Dat lukte omdat elektronicawinkels in Amerika elk een beperkte voorraad Google tablets kregen voor de voorverkoop. Sinds het eerste nieuws dat een Google tablet op de markt zou komen, hebben fans gewacht op de onthulling.

Hoeveel kost de Google tablet?

De Nexus 7 komt in twee varianten. De tablet met het kleinste geheugen is 8 GB en zal 199 euro gaan kosten. De tablet met een 16 GB geheugen is bij de release 249 euro. Daarmee zijn de Europese prijzen gelijk aan de dollarprijzen. Van de eerste prijsverlagingen in Amerika is overigens al sprake. De tablet van Google zal in ieder geval bij de Mediamarkt te koop zijn.

Google Play werkt niet

De Google tablet is voor Nederland beschikbaar vanaf mid-september 2012, maar heel veel kun je er nog niet mee. Voor Nederlanders is er namelijk nog geen toegang tot Google Play: de online shop voor films, muziek en e-books. Ook in Engeland is de Google Play shop nog niet toegankelijk, terwijl daar de Google tablet al langer uit is. Wanneer dat gebeurt is nog onduidelijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020