Excite

Google TV gaat officieel van start!

Woensdagavond was het zover. Logitech toonde de eerste apparaten die Google TV mogelijk gaan maken. Het is weer zover. Google gaat een nieuwe markt ontginnen. Deze keer willen ze de televisiewereld revolutioneren. De media staan op scherp, want als Google ergens aan begint, wordt het meestal groot. Behalve dan als het Google Wave heet.

De Logitech Revue is uitgevoerd met de software om Google TV af te spelen. Het kastje tovert Google op televisie. De software draait op Android, wat Google ook gebruikt om hun mobiele telefoons te laten draaien. Android-gebruikers zijn er meer en meer en het geldt al als de grootste concurrent van de iPhone. Op dezelfde manier hoopt Google dat Google TV de concurrentieslag gaat winnen van Apple TV.

De kracht van Google TV zit in de zoekfunctie. Want als de Amerikanen ergens goed in zijn, is het zoeken. De krachtige zoekmachine in het kastje van Logitech zorgt er voor dat het erg makkelijk wordt om televisie en films op te zoeken. Zo kun je in het normale zenderaanbod zoeken, maar ook op internet. Niet langer hoef je programmeringen uit je hoofd te leren. Google helpt het je in korte tijd vinden.

Naast de Logitech Revue wil Google haar televisiesoftware ook beschikbaar stellen aan televisiefabrikanten. Dat is natuurlijk interessant. Bovendien kunnen er ook ‘apps’ op gedraaid worden, iets wat op Apple TV niet kan. Dat maakt het al met al zeer interessant om de service aan te schaffen. Internet en televisie komen dichter bij elkaar dan ooit.

Afbeelding: google

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020