Excite

Google vernieuwt YouTube Mobile

Google heeft haar mobiele versie van YouTube flink verbeterd en dat moet er voor gaan zorgen dat de zoekmachinegigant meer geld uit advertenties kan binnenharken. Nu komen namelijk heel veel gebruikers van YouTube binnen via de iPhone app, wat betekent dat er met Apple geconcurreerd moet worden in ruimte.

Met het nieuwe ontwerp van YouTube Mobile hoopt Google dat dat gaat veranderen. Op die manier kunnen bezoekers voortaan nog beter komen via de mobiele browser en zijn ze niet meer aangewezen op de applicatie die op de iPhone te vinden is. Uiteraard zijn er ook een aantal aantrekkelijke features die het gebruik van de applicatie moeten vergroten. Zo is het beeld schermer, kan er eenvoudiger genavigeerd worden, onder meer via het aanraakscherm, en zijn er uitgebreidere zoekmogelijkheden.

Een andere nieuwe feature van YouTube is het tv kijken via internet. Favoriete video’s hoeven niet meer gezocht te worden, maar kunnen automatisch afgespeeld worden. De video’s worden geselecteerd aan de hand van de voorkeuren en instellingen van een gebruiker. Als de gebruiker ook een account op Facebook heeft, worden de voorkeuren uit dat profiel ook gebruikt om de juiste films te selecteren.

Valt een programma niet in de smaak, dan kan er met één druk op de knop gewisseld worden. De volgende video dient zich dan direct aan. Uiteraard kan ook nog gewoon gebruik gemaakt worden van de zoekfunctie.

Afbeelding: Flickr account jonsson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020