Excite

Google Voice komt naar Nederland

In Amerika kunnen ze er al een tijdje van genieten, en binnenkort kunnen ook Nederlanders en Belgen telefoontjes plegen vanuit Gmail. In tegenstellingen tot de Amerikanen zullen wij er wel voor moeten betalen.

Google heeft aangekondigd de dienst Google Voice binnenkort uit te gaan rollen in Nederland en België. Vaste nummers kunnen gebeld worden voor twee cent per minuut, terwijl voor een minuutje bellen naar een mobiele telefoon elf cent neergeteld moet worden. We hebben het helaas slechter voor elkaar dan Amerikaanse gebruikers van Google Voice. In Amerika is het gebruik van de dienst namelijk gratis in 2011.

Naast Nederland en België komt de dienst in nog een groot aantal landen in de wereld beschikbaar. Helaas blijft Google zelf wel enigszins vaag over de mogelijkheden van de dienst.

Google Voice is vooral aantrekkelijk voor gebruikers van een mobiele telefoon met Android. Door de Google Voice app te installeren, is die namelijk ook mobiel te gebruiken. Hierdoor kan er gebeld worden via het internet. Het is wel aan te raden om dit alleen te doen als er verbinding is met een wifi-netwerk, aangezien de kosten voor het gebruik van mobiele data hoog op kunnen lopen. Bij provider Vodafone is het zelfs verboden om Voice te gebruiken over het 3g-netwerk, tenzij er een aparte optie wordt aangekocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020