Excite

Google Wallet: je telefoon als portemonnee!

Heel vroeger kon je alleen betalen met geld. Daarna kwam de creditcard en met de komst van Internet deden ook betaalsystemen als PayPal op. Met de introductie van de Google Wallet app wordt nu ook je mobiele telefoon een betaalmiddel. Dat is handig, nooit meer een portemonnee mee!

Google heeft bij de ontwikkeling van Wallet samengewerkt met Mastercard, Citi First Data en mobiele provider Sprint. De app maakt gebruik van Near Field Communication (NFC). Met deze techniek kan een geschikte telefoon informatie versturen en ontvangen over een afstand van tien centimeter.

Een telefoon die over de app en NFC beschikt kan gebruikt worden op plekken waar Mastercard Paypass wordt geaccepteerd, wat betekent dat je met Google Wallet binnenkort wereldwijd op ruim 311.000 plekken kunt betalen.

In de toekomst zou het ook mogelijk moeten zijn om instapkaarten voor vliegtuigen, sleutels en identiteitskaarten op je telefoon op te slaan. Google Wallet zou hier uitermate geschikt voor zijn, meldt Google op haar blog. "Alles wat je normaal in een portemonnee bewaart, kun je ook met Wallet bewaren, maar dan zonder de beperkte opslagruimte."

Wallet bevindt zich nog in een testfase, wat betekent dat de app alleen te gebruiken is op de Nexus S 4G van Samsung. Verder is de app vooralsnog alleen een bruikbaar betaalmiddel in de Verenigde Staten. Met de introductie van Wallet rijdt Google creditcardbedrijf Visa behoorlijk in de wielen: ook zij werkten aan een soortgelijke applicatie.

Afbeelding: Flickr, gebruiker AMagill

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020