Excite

Google Wave is gered!

Hoewel Google Wave lang niet het succes gebracht heeft dat verwacht werd, blijkt het systeem toch tal van fans te hebben. Toen Google aangaf te willen stoppen met Wave, zijn zij massaal in actie gekomen. Het gevolg? Google Wave blijft bestaan. Maar wel onder een iets andere naam: Apache Wave.

Google heeft besloten om het systeem aan de Apache Software Foundation te geven, vandaar de naamsverandering. Het voorstel om Wave over te dragen aan de stichting werd eerder gedaan door programmatuur van Google en Novell. Volgens Dan Peterson van Google bleek men hierover erg enthousiast. Met behulp van Apache kan Google Wave straks toch weer verder ontwikkeld worden. Nu zal echter eerst de codebase gemigreerd moeten worden, zodat Apache deze vervolgens in de eigen infrastructuur kan integreren.

Zoekmachinegigant Google besloot in augustus van dit jaar te stoppen met Wave. De ondersteuning zou met ingang van 2011 stopgezet worden. Dit was een verrassende stap, want in de eerste instantie lukte het Google om een ware hype te creëren rondom Wave, door aanmelding alleen mogelijk te maken via zogenaamde invites, die willekeurig en sporadisch uitgegeven werden. Al snel bleek echter dat het systeem voor veel gebruikers niets toevoegde of niet goed genoeg werkte. De kritieken werden slechter en de belangstelling minder, waardoor het niet langer rendabel of interessant was om het systeem te laten draaien.

Afbeelding: Flickr account heiyo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021