Excite

Google wil gratis wifi in grote steden

  • © Getty Images
Zoekmachinegigant Google wil verschillende grote steden gaan voorzien van gratis draadloos internet. Het neemt daarvoor twee bedrijven over die een openbaar wifinetwerk in New York aanleggen. De technologie die die bedrijven daarvoor gebruiken, moet wereldwijd worden ingezet. Dit werd bekendgemaakt via Wired.

Het gaat om de bedrijven LinkNYC en Titan. Die zullen in de toekomst gaan samenwerken onder de naam Intersection. Ze gaan daarbij deel uitmaken van het bedrijf Sidewalk Labs, dat onlangs door Google werd opgericht en bedoeld is om het stadsleven te verbeteren. Google wil van steden graag verbonden plekken maken, waar op elke straathoek gebruik kan worden gemaakt van snelle en gratis wifi, zo vertelt Dan Doctoroff. Doctoroff is directeur van Sidewalk Labs en was eerder directeur van Bloomberg en locoburgemeester van New York.

Hoewel Sidewalk Labs als onafhankelijk bedrijf onder Google staat, is het waarschijnlijk dat het bedrijf in de toekomst zal helpen bij het realiseren van de wifiverbindingen. Ook draaien de hotspots die LinkNYC op dit moment heeft al op Android, Google's eigen besturingssysteem.

In New York worden de hotspots in oude telefooncellen op straat geplaatst. De kans is echter groot dat dat in andere steden weer op andere manieren zal worden gedaan. Ander straatmeubilair, denk bijvoorbeeld aan fietsenrekken en bushokjes, kan hier ook voor gebruikt worden. Het is nog niet helemaal duidelijk welke stad na New York zal volgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021