Excite

Google wil met kerst muziekdienst lanceren

Google doet er van alles aan om als merk groter en populairder te worden dan Apple. Tot nu toe wisten beide partijen hun merk nog te versterken door diensten die niet op elkaar leken. Nu stapt Google echter in het vaarwater van Apple: de zoekmachinegigant wil rond de kerst een nieuwe muziekdienst lanceren. Deze muziekdienst moet de strijd aan gaan met iTunes van Apple.

Op dit moment zou er al hard gewerkt worden aan Google Music en worden er al verschillende overleggen gevoerd met platenlabels. Waarschijnlijk zal er eerst een downloadservice opgezet worden en is het daarna de bedoeling dat er ook een mogelijkheid tot online aanmelden komt. Uiteindelijk moet het rechtstreeks streamen naar Android toestellen mogelijk zijn.

De muziekbranche kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe initiatief. Een stevige concurrent voor iTunes kan alleen maar goed zijn voor de branche. Op dit moment kan Apple met een marktaandeel van 70% namelijk bepalen welke nummers en albums in welke formaten en voor welke prijs worden aangeboden. Die prijzen kunnen straks misschien wel omhoog, waardoor er meer geld overblijft voor muzikanten.

Eerder waren er ook wel initiatieven opgestart die de strijd aan moesten gaan met iTunes, maar tot nu toe ging het niet om zo’n grote en invloedrijke speler als Google. Het blijft echter de vraag of Google er in een paar maanden in zal slagen om het werk van Apple teniet te doen of tenminste aanzienlijk te beïnvloeden.

Afbeelding: gadgetsnreviews.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020