Excite

Google wil succes Groupon kopiëren

Als Google iets wil, dan gebeurt het ook. Nog geen maand geleden sloeg de kortingswebsite Groupon een overnamebod van Google af. Google begint daarom maar met haar eigen kortingsdienst.

Het project heet Google Offers. Net als bij Groupon moeten gebruikers straks kortingsbonnen en leuke acties op de site kunnen vinden. Volgens documenten in bezit van de website Mashable wordt het een regelrechte kloon van Groupon. ‘Een Google Offer is een dagelijkse aanbieding die gebruikers in staat stelt producten en diensten te bestellen tegen een aantrekkelijke korting.’

Volgens een verklaring van Google zelf is het bedrijf op dit moment bezig de steun te vergaren van kleine bedrijven.

Het wordt dus een concurrent van Groupon, die sinds haar oprichting in november van 2008 met grote stappen groeit. Het succes heeft ze te danken aan haar samenwerking met bedrijven. Groupon heeft een enorme reikwijdte, en kan bedrijven dus beloven dat ze een minimum aantal klanten gaan krijgen. Hierdoor kunnen behoorlijke kortingen gegeven worden.

Eerder dit jaar nog dit Google een bod van $6 miljard op Groupon. De kortingswebsite wuifde dit aanbod echter weg, omdat het meer waard dacht te zijn. En terecht, volgens Techcrunch.com stevent het af op een beurswaarde van $15 miljard.

Afbeelding: Flickr, gebruiker smemon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020