Excite

Google zoekt naar slachtoffers Japan

Do no evil’, dat is het motto van zoekgigant Google. Om dat kracht bij te zetten gaat Google Japanners die getroffen zijn door de aardbevingen en de tsunami nu helpen bij het zoeken van hun vermiste familie en vrienden. De Person Finder Tool betekent een cross-over van de zoekmachine naar de echte wereld.

Google is druk bezig met allerlei projecten, zoals een zelf besturende auto. Na de ramp in Japan laat het bedrijf zien ook een menselijk gezicht te hebben. Het zoektalent van Google kan natuurlijk goed gebruikt worden in het zoeken naar vermiste personen. Op een speciale site kunnen bezoekers aangeven naar iemand te zoeken of informatie over een persoon te hebben. Het succes van de site hangt dus wel af van hoeveel mensen ervan weten en de informatie ook daadwerkelijk aanvullen. Op dit moment is er voor zo’n 6100 mensen een dossier aangemaakt.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Google een helpende hand toesteekt. Ook bij de aardbevingen in Haïti en Chili nam Google deze dankbare taak al op zich.

Google helpt ook nog op een andere manier: bezoekers die Google bekijken vanuit een land in Zuid-Oost Azië krijgen op de homepage een waarschuwing te zien waaruit af te lezen is waar tsunami’s zouden kunnen toeslaan.

Afbeelding: Google

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021