Excite

Google zoekt samenwerking met Spotify

Google zou met Spotify willen samenwerken omdat het er zelf niet in slaagt om afspraken te maken met platenmaatschappijen, zo citeert Tweakers.net Cnet, dat zich baseert op anonieme bronnen.

Door samen te werken met Spotify zou Google op een alternatieve manier de rechten kunnen verwerven voor een muziekstreamdienst. Beide bedrijven hebben nog niet op de geruchten gereageerd.

Volgens Tweakers.net is het niet de eerste keer dat Google in verband wordt gebracht met Spotify. Google zou toen van overname hebben afgezien om zelf een muziekstreamdienst te ontwikkelen. Google Music, zoals de dienst vermoedelijk gaat heten, wordt waarschijnlijk onder meer beschikbaar voor Android-gebruikers: eerder lekte er al een nieuwe versie uit van de muziekspeler voor het mobiele OS, die ondersteuning lijkt te hebben voor een muziekdienst van Google.

Intussen lijkt Apple binnenkort al een muziekstreamdienst uit te kunnen brengen, meldt Tweakers.net verder. Volgens de website zijn er geruchten dat het bedrijf hiervoor al deals heeft gesloten met twee grote platenmaatschappijen.

Afbeelding: Flickr account ButtonheadOrg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020