Excite

Gratis antivirus maakt gebruik van nieuwe technologie

Panda Cloud Antivirus is geen website, maar is toch online. Het bevindt zich namelijk niet op jouw computer maar "in the cloud". Wat dat betekent, leggen we zometeen uit. Het belangrijkste is het voordeel voor mensen die deze nieuwe gratis antivirus installeren: het herkent razendsnel nieuwe virussen, ook als die nog niet officieel bekend zijn.

Cloud Computing is een term die steeds vaker opduikt in de IT. Het komt erop neer dat jouw computer door virtualisatie deel uit gaat maken van een veel groter geheel, een soort supercomputer. Die supercomputer kan zich heel snel aanpassen aan wat van hem gevraagd wordt, zodat hij efficiënt blijft. Het fenomeen staat nog in zijn kinderschoenen en veel grote bedrijven die er veel winst uit zouden kunnen maken, gebruiken de software die voor Cloud Computing kan zorgen nog niet.

Nu heb je dus de kans om met Panda Cloud Antivirus ook deel uit te maken van de "cloud". Daarmee wordt jouw computer niet alleen beschermd, maar wordt hij ook een soort spion. Alle malware en elk virus dat hij vindt, wordt bekendgemaakt aan alle andere computers. Wat daarvoor nodig is, is een zogenaamde "thin client" die ongeveer 50 megabyte in beslag neemt.

Je kan dit programma voorlopig gratis downloaden van http://www.cloudantivirus.com/

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021