Excite

Bescherm je PC met een gratis antivirus

Gratis antivirus

Een gratis antivirus is vaak net zo goed als eentje waar je voor betaalt. Er zijn enkele gratis virusscanners die prima kwaliteit leveren en die je computer goed voor je beschermen. Je kunt een gratis antivirus vaak gemakkelijk downloaden via het internet en daarna kun je het per direct gebruiken.

Avast Antivirus

Een hele bekende en goede antivirus die gratis is, is Avast. Deze virusscanner wordt goed beoordeeld en kun je vanaf de website van Avast downloaden. Eventueel kun je wel betalen voor de scanner. Je hebt dan nog meer opties, zoals een anti-spyware of een programma dat fouten opspoort.

AVG Anti Virus Free

AVG Anti Virus Free is een virusscanner die wereldwijd heel goed scoort. De virusscanner beschermt je computer ook tegen nieuwe virussen, omdat deze geregeld geupdate wordt. Je kunt ook een betaalde versie krijgen. Dan heb je nog veel meer opties.

Pas op voor virussen

Ja, dat klinkt vreemd. Toch is het helaas zo dat de meeste "gratis" virusscanners die je op internet tegenkomt, juist heel veel virussen bevatten. Ook kunnen scanners spyware bevatten, waardoor je talloze popups krijgt. Zorg dat je dus niet zomaar allerlei virusscanners downloadt. Of kies voor betrouwbare virusscanners. Avast en AVG zijn sowieso al betrouwbaar, maar ook dan moet je oppassen. Download de virusscanners alleen vanaf de officiële homepage, zodat je zeker weet dat het betrouwbaar is.

Commerciële doeleinden

Voor vrijwel alle gratis virusscanners geldt dat je ze niet voor commerciële doeleinden mag gebruiken. Je mag het dus niet doorverkopen om er zo zelf geld mee te verdienen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020