Excite

Gratis bellen naar vaste nummers van WK-landen met Skype

Momenteel is Skype bezig om een groot marktaandeel te veroveren in voip (Voice Over Internet Protocol). Bellen over internet gaat het namelijk helemaal worden in de toekomst en Skype beseft dat. Om meer klanten te trekken, doet het bedrijf een grote WK-stunt. Het is mogelijk om gratis te bellen naar vaste lijnen in de deelnemende WK-landen. Hoe gaaf is dat? Skype installeren en bellen maar. In Nederland is er geen datalimiet en kun je het hele WK onbeperkt bellen naar vaste nummers. Scheelt toch weer in de telefoonkosten, dachten wij zo. Hier staat meer informatie over deze prachtige stunt van Skype.

Daarnaast is Skype ook bezig met Software Development Kit (SDK). Een dergelijke tool wordt doorgaans gebruikt om computerprogramma's te ontwikkelen die bedoeld zijn voor een bepaald soort besturingssysteem of bepaalde hardware. Met de SDK, die SkypeKit genoemd wordt, hoopt het bedrijf Skype voor zoveel mogelijk gadgets gereed te krijgen. Elk apparaat met een internetverbinding moet zodoende de beschikking krijgen over Skype.

Het voordeel van SkypeKit is dat hardwarefabrikanten Skype kunnen integreren in hun apparaten met internetverbinding. Denk daarbij bijvoorbeeld aan televisies of boordcomputers van auto's. Dat is dus al samenvattend ontzettend gaaf. De SkypeKit kan in een later stadium ook gebruikt worden om belsoftware te ontwikkelen voor websites en webapplicaties. De mogelijkheden zijn eindeloos, wat Skype betreft. Een uitnodiging voor SkypeKit-Beta kan aangevraagd worden op de website van Skype.

Afbeelding: Skype

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020