Excite

Gratis bezorging door Amazon

Nederland heeft nog steeds geen ‘eigen’ variant van Amazon, maar dat maakt niet uit. De Duitse afdeling bezorgt namelijk inmiddels een jaar haar producten gratis in België en Nederland. Wel zijn er een paar eisen verbonden aan de gratis verzending.

Zo moet je tenminste voor twintig euro kopen. Koop je mediaproducten, dan moet er minimaal één boek tussen zitten. Amazon zet in op het lokken van Belgische en Nederlandse klanten. Het laten vervallen van de verzendkosten gebeurde eerder al in Zwitserland, Luxemburg en Oostenrijk. Bestellingen die buiten de voorwaarden van de gratis verzending vallen, worden nu tegen de helft van de verzendkosten geleverd. Bestellingen zijn vaak na twee of drie werkdagen binnen.

Als je wilt weten wat er allemaal in aanmerking komt voor de gratis levering, kun je gebruik aken van Filleritem.com. In verschillende talen – en dus voor verschillende dependances van Amazon – kun je bedragen invullen. Daarna krijg je een lijst te zien met alle artikelen die voor (ongeveer) dat bedrag verkrijgbaar zijn én gratis geleverd worden.

Bij Amazon kun je in principe voor bijna alles slagen. Het bedrijf werd in 1995 opgericht en was één van de eerste bedrijven die materiaal via internet verkocht. In de eerste instantie ging het vooral om boeken, maar later ook andere producten. Na een aantal zware jaren groeide Amazon uit tot een grootmacht met vestigingen in verschillende landen.

Afbeelding: Flickr account dsearis

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021