Excite

Gratis computerhandleidingen voor iedereen

Een leven zonder computers is niet meer voor te stellen: e-mails, het internet en social media beheersen de dagelijkse gang van zaken. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen met computers kan omgaan. Of het nu gaat om internetbankieren of een simpele brief schrijven in Microsoft Word. Niet iedereen heeft dezelfde computervaardigheden. Sommige mensen weten niet hoe ze een computer moeten opstarten en zijn absolute beginners. Andere mensen kennen de basis, maar hebben moeite met zaken als computerveiligheid. Er zijn gratis computerhandleidingen die iedereen helpen met hun pc, van jong tot oud en van beginners tot gevorderden.

    Shutterstock

Gratis computerhandleiding voor beginners

Voor absolute beginners is een eenvoudige computerhandleiding een aanrader. Op de website klingel.nl staat de handleiding ‘de computer eenvoudig uitgelegd’. Hier valt alles te leren over computers. De handige gids legt de computer vanaf de basis uit, van toetsenbord tot virusscanners. Het e-book is gratis te downloaden. Het boek is verdeeld in diverse hoofdstukken. Zo is er een hoofdstuk over de absolute basis, maar ook een hoofdstuk over het gebruik van internet. Belangrijke zaken zoals veiligheid op internet worden behandeld. Daarnaast worden er ook leuke onderwerpen behandeld, zoals social media en online shoppen.

Computerhandleidingen voor specifieke programma’s

Daarnaast zijn er handleidingen voor specifieke programma’s, bijvoorbeeld voor het gebruik van Microsoft Word of Adobe Photoshop. Op computerhandleiding.nl zijn diverse gratis handleidingen te vinden over alles wat met computers te maken heeft. Een snelcursus PowerPoint of een back-up maken van een harde schijf: alles wordt uitgelegd. De uitleg is altijd kort, maar krachtig. Ook bieden de computerprogramma's zelf handleidingen aan. Deze zijn meestal te vinden op de website van de aanbieder, bijvoorbeeld op de website van Microsoft Office.

    Shutterstock

Eenvoudig gratis handleidingen vinden in Google

Zoeken naar handleidingen in Google levert veel resultaten op. Een Google zoekopdracht naar ‘handleiding Twitter’ levert al meteen een gratis handleiding op. Kortom, het internet staat vol met gratis hulp voor alle vragen over de pc. Een beginnersvraag als ‘hoe verwijder ik een programma’ resulteert meteen in een antwoord. Deze antwoorden zijn er in de vorm van handleidingen, maar ook online fora en YouTube demonstraties bieden antwoord op vragen. Daarnaast worden meer gevorderde onderwerpen online uitgelegd. Een zoekopdracht ‘handleiding HTML’ levert meerdere gratis handleidingen op.

Gratis boeken op Amazon en Google Books

Amazon is een website die onder andere e-books aanbiedt. In het assortiment zijn er verschillende gratis boeken te vinden, voornamelijk in het Engels. Zoeken op ‘computer guide’ levert een groot aantal gratis e-books op. Sommige boeken zijn gericht op specifieke computerprogramma’s of besturingssystemen, andere boeken richten zich op het geven van algemene computertips. Ook Google Books is een handige website om gratis boeken te vinden. Veel boeken zijn niet volledig te lezen, maar bieden wel een gratis preview van een groot aantal bladzijdes. Zo zijn veel onderwerpen toch gratis op te zoeken. Zoeken op ‘computer guide’ in Google Books resulteert in veel handige boeken die een preview bieden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021