Excite

Gratis examentraining dankzij Studyflow

Havo- en vwo-scholieren kunnen gratis gebruik maken van examentraining, om zo te oefenen voor de eindexamens die vanaf 17 mei beginnen. Via de website Studyflow.nl worden tal van oefenexamens gratis beschikbaar gesteld aan de leerlingen.

Het project werd opgestart door drie studenten van de Amsterdamse New Business School. Volgens de initiatiefnemers sluit het naadloos aan op de vraag van scholieren: die houden zich dagelijks bezig met internet, maar veel online examentraining was er tot nu toe nog niet. De meeste oefening kwam uit de oude boekjes, maar die zijn niet gratis.

De website wel, daar kunnen leerlingen zich gratis registreren en examens uit voorgaande jaren oefenen. Omdat de examens zijn opgedeeld in verschillende onderdelen, kan de scholier na het maken van de toets precies zien welke delen nog wat extra aandacht verdienen.

Inmiddels zijn oefenexamens beschikbaar voor ongeveer 80% van de vakken. Dit weekend moet de rest van de vakken ook online komen te staan. Vooralsnog is het initiatief alleen geschikt voor havo- en vwo-scholieren. Volgend jaar moeten ook vmbo-scholieren gebruik kunnen maken van de website.

Studyflow.nl ontstond in de eerste instantie als een schoolproject, maar de website is inmiddels zo’n succes, dat de makers overwegen om hun eigen schoolcarrière vroegtijdig stop te zetten om zich volledig te kunnen richten op de site. Zo hopen ze het aantal gebruikers – nu al duizend en er komen er dagelijks 200 bij – nog verder op te schroeven.

Link bij het artikel: Studyflow.nl

Afbeelding: Flickr account fee-ach

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020