Excite

Handig: gratis faxen via het internet

Een jaar of tien geleden was de fax nog een van de meest gebruikte communicatiemiddelen in het zakenleven. Tegenwoordig hebben bedrijven nog wel een fax, maar consumenten bijna niet meer. Zij doen alles per e-mail. Toch kan het soms handig zijn om een fax te kunnen ontvangen of verzenden. Ook als je geen fax hebt, kan dat; je kunt namelijk gratis faxen via internet.

Online diensten

Als je gratis wilt faxen via internet, kun je dit doen op verschillende manieren. Via websites als Stuureenfax.nl kun je gratis een fax versturen. De dienst wordt gratis aangeboden, omdat de reclame-inkomsten dit mogelijk maken. Volg de instructies op de site om een fax te versturen en let goed op je mailbox. Daarin ontvang je namelijk de verzendbevestiging. Controleer daarom voor het faxen ook goed of je alle gegevens juist hebt ingevuld, zodat je zeker weet dat alles goed gaat.

Virtueel faxnummer

Je kunt ook gratis faxen via internet door zelf een faxnummer aan te vragen. Een online faxnummer begint meestal met het getal 084 en wordt vooral door ZZP'ers veel gebruikt; zij vinden het praktisch om een faxnummer te hebben, maar vinden het niet nodig om te investeren in een fax. Iets dat ook wel logisch is, als je bedenkt dat een fax pas optimaal kan werken als je ook een aparte lijn hiervoor hebt liggen. De kosten daarvoor kunnen behoorlijk oplopen en dit uit laten voeren is dus lang niet voor iedereen rendabel.

Vind je dit allemaal onhandig? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kijken of je met scannen en/of e-mailen toe kunt of informeren of bijvoorbeeld je buurman een fax heeft die je kunt gebruiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021